Suzanna Pleiter

Suzanna is in oktober 1999 geboren in Gorinchem en sinds haar vijfde jaar opgegroeid in Friesland. Zingen was al snel haar liefste bezigheid en al op jonge leeftijd trad ze regelmatig op als solist bij diverse concerten o.a. met het Fries Jeugd Harmonie Orkest. In 2009 vertegenwoordigde ze  Friesland in de landelijke finale van Kinderen voor Kinderen. In 2013 deed ze mee aan het Friestalige songfestival Sjong en won. In datzelfde jaar startte ze naast de middelbare school de vierjarige musicalopleiding Muzt in Sneek. Tijdens deze opleiding speelde ze in 2015 de rol van Ariël en in 2016 de rol van Mary Poppins in een meermaals uitverkocht Theater Sneek. Hierna vertrok Suzanna op 16 jarige leeftijd naar Antwerpen om daar haar diploma musical te halen aan de Kunsthumaniora.

In 2017 werkte ze mee aan het nummer Mood van de populaire band Noorderlicht en werd ze aangenomen op de Frank Sanders Akademie in Amsterdam. Hier doorloopt ze momenteel haar vierde jaar. In 2021 hoopt ze haar professionele theaterdebuut te maken in de musical 100% Coco.

Toen het label Key Records uit Akkrum haar benaderde om een door hun geschreven en geproduceerde nummer Zonder Jou in te zingen raakte ze enthousiast. Waarom in deze tijd van Corona de ontstane vrije tijd niet invullen met haar passie zingen. Na een productieproces van 2 maanden heeft dit geresulteerd in de eerste single van Suzanna. Zonder Jou; een song over liefde, verbinden, hoop en vrije gevoelens. Een heerlijk vrolijk Nederlandstalig nummer als tegenhanger in deze beste sombere tijd!

Beschikbaar op alle streamingdiensten vanaf 20 november!