Over Ons

Marc Binnema

Veelzijdig producer, engineer en muzikant. Ik heb een brede muzieksmaak en ik vind het heel tof om verschillende muziekstijlen te produceren, te mixen en op te nemen. Ik hou van een dikke perfecte sound en teamwork. Dit pas ik ook toe bij het opnemen, produceren en mixen bij Key! See you @ Key Productions!

Marc Binnema

Arjen de Graaf

Componist, producer en pianist. Mijn passie is het creëren van mooie harmonieën en catchy melodieën in veel verschillende muziekstijlen, maar met een voorkeur voor popmuziek. Daarnaast schrijf ik ook graag teksten voor en met artiesten.
Samenwerken is Key voor mij.
Rogier Trampe

Rogier Trampe

Ondernemer, gitarist en singer/songwriter. Naast mijn passie, het maken van muziek, ben ik eigenaar van Key. Met de Key Studio’s en ons label Key Records is het mijn passie om talent kans te bieden gehoord te worden! Met een tof netwerk van collega’s pak ik de ‘zakelijke’ kant (Plugging, artist Management en regie).

Rogier Trampe

Over recording @ Key Studio’s

Een eigen cd maken is zelf beslissen

Wat als je een muzikant of band bent, zonder label, maar wel de ambitie hebt om de wereld te veroveren met jullie muziek? Dan is een eigen cd maken of beter gezegd zelf een audio flyer produceren het antwoord. Om bij Key Studio’s binnen te lopen, heb je helemaal geen platenlabel of bandmanager nodig. Alleen jezelf, je muziek en al je enthousiasme, met die ingrediënten kun je bij Key studio’s al je eigen cd opnemen. Wij zijn gespecialiseerd in professionele high end producties. Samen met jou bepalen wij hoe je de beste opnames krijgt voor de beste prijs.

Een CD opnemen bij Key Studio’s

Loop binnen bij Key Studio’s en je ziet dat deze muziekstudio met een totaal vloeroppervlak van 350m2 tot de grootste studiocomplexen van Nederland behoort. Bovendien heeft iedere ruimte een oorstrelende akoestiek, state-of-the-art opnameapparatuur en een duizelingwekkende collectie topmicrofoons, instrumenten en andere must haves voor het opnemen van je ultieme track. Je kunt dus eindeloos combineren met apparatuur, microfoons en aanwezige vleugel, hammond en rhodes. Bovendien nemen we de tijd voor je opname, sleutelen we mee aan je songwriting en ondersteunen we je zelfs bij het pluggen van je muziek bij diverse platenlabels en radiostations. Wij zijn van mening dat goede opnames staan of vallen bij een goede sfeer tijdens de opnames. We zijn er van overtuigd dat een goede sfeer en samenwerking terug te horen is in de opnames. In de studio’s van Key krijg je de ruimte om muziek te maken, te werken en te relaxen. Key Studio’s doet er alles aan om een fantastisch product te leveren!

Over Mixing @
Key Studio’s

Heb jij geweldige songs maar geen mogelijkheid om ze professioneel te mixen? Stuur ons de songs in individuele tracks in WAV of AIFF bestanden en wij zorgen dat de songs geweldig klinken tegen een vaste lage prijs, ofwel tegen een flat fee! Wij zijn gespecialiseerd in professionele high end producties. Wij gebruiken daarvoor ons arsenaal van analoge high-end apparatuur.

Voordat wij gaan mixen bespreken wij op basis van referentie CD’s de beoogde mixrichting met onze klanten. Mixes van Key kenmerken zich door openheid, productionele creativiteit en kunnen zich meten aan hedendaagse standaarden van topproducties.

Classic Analog Processing

Het kloppend hart van onze studio is de Control Room. Een ambachtelijke studio, met de techniek van nu!

Wij hebben gekozen voor een hybride setup. Dus naast te gekke studio’s, een grote collectie microfoons en een super diversiteit aan apparatuur draaien wij volledig op Pro Tools en hebben wij klasse plug-ins. Je krijgt betaalbare producties met een maximale kwaliteit en flexibiliteit. De juiste akoestiek, microfoon en pre amp zorgen dat de signalen met fantastische muziekkwaliteit in Pro Tools opgenomen worden. Met onze moderne technieken kun je alle kanten op, van het strak editen van je muzieksessie tot het digitaal bewerken met veel plug-ins. Tijdens het mixen kun je ook kiezen tussen een hybrid-setup, analoge eq of compressoren. De ruimte in combinatie met de Dynaudio25 en de K&H Neumann referentie speakers zorgen voor een super aangename terugluistering. Je leest het, Key Studio’s haalt letterlijk alles uit je opname, inclusief dat magische beetje meer.

Over de Native Instruments piano libraries van Key Instruments

Key Instruments

Key Instruments, gevestigd in Friesland in Nederland, is opgericht in 2020. Vanwege de pandemie werden opnamesessies bij Key Productions uitgesteld. Dit gaf ons tijd om te doen wat al jaren op de plank lag. Voor Native Instruments piano libraries maken. Bij Key staan The Oeser en een Yamaha C7.

In 2020 zijn we begonnen met onze babyvleugel The Oeser, ‘onze eettafel’ in de lounge van Key Productions. Deze piano heeft zo verschrikkelijk ziel en karakter dat het voor ons vast stond dat ons eerste virtuele piano instrument deze schoonheid zou moeten zijn! En wat een geweldige reis was dat, resulterend in ons eerste gesamplede virtuele piano-instrument “THE OESER”.

Beschikbaar voor het Native Instruments platform en beschikbaar voor de gratis KONTAKT PLAYER.

Klik hier voor meer informatie over onze piano library THE OESER!