Over Ons

Marc Binnema

Veelzijdig producer, engineer en muzikant. Ik heb een brede muzieksmaak en ik vind het heel tof om verschillende muziekstijlen te produceren, te mixen en op te nemen. Ik hou van een dikke perfecte sound en teamwork. Dit pas ik ook toe bij het opnemen, produceren en mixen bij Key! See you @ Key Productions!

Marc Binnema

Arjen de Graaf

Componist, producer en pianist. Mijn passie is het creëren van mooie harmonieën en catchy melodieën in veel verschillende muziekstijlen, maar met een voorkeur voor popmuziek. Daarnaast schrijf ik ook graag teksten voor en met artiesten.
Samenwerken is Key voor mij.
Rogier Trampe

Rogier Trampe

Ondernemer, gitarist en singer/songwriter. Naast mijn passie, het maken van muziek, ben ik eigenaar van Key. Met de Key Studio’s en ons label Key Records is het mijn passie om talent kans te bieden gehoord te worden! Met een tof netwerk van collega’s pak ik de ‘zakelijke’ kant (Plugging, artist Management en regie).

Rogier Trampe

Over Creëren bij

Key Productions

Je hebt een te gekke songs geschreven en zoek je een platform voor je song?
Wij investeren in producties die raken en fans bereiken, dat is waar ons platenlabel Key Records voor staat! 

Songwriting

Songwriting @ Key is de eerste stap naar airplay! Wij denken graag in een vroeg stadium mee over je idee of je nummer. Samen komen we tot een winnende opbouw van je song. Wij maken met jou een pre-productie demo. Een bewezen aanpak om van demo te komen tot een radiowaardige top song.

Songwriting-Camps

Twee keer per jaar (in juli en in december) organiseert Key een Songwriting Camp. Tijdens een Songwriting Camp werk je een weekend lang met andere singer/songwriters, een aantal producers en diverse professionals uit de muziekbranche (plugger, management, etc.) aan het creëren en het opnemen van een pre-productie demo van toffe songs. Het Songwriting Camp wordt gehouden in onze eigen Key Studio’s. In ons pand zijn in iedere studioruimte werkplekken ingericht waar teams aan de slag kunnen. Tijdens het songwriting camp mag alle gear van Key worden gebruikt.

€295,- ex BTW

Programma & planning:
Van zaterdag 11.00 uur tot zondag 17.00 uur
Het Songwriting Camp wordt begeleid door Marc Binnema en Rogier Trampe.
De prijs is incl. 1 overnachting, 2 lunches en 1 diner. Consumpties op basis van een gedeelde pot.

Producing

Met onze bewezen productionele aanpak zorgen wij er met jou voor dat je song aan de hedendaagse radiostandaard voldoet. Wij doen dit altijd met respect voor de intentie die jij als schrijver had. Je door ons geproduceerde song kan zich zonder moeite meten met songs op playlists van radiozenders in Hilversum!

Over recording @ Key Studio’s

Een eigen cd maken is zelf beslissen

Wat als je een muzikant of band bent, zonder label, maar wel de ambitie hebt om de wereld te veroveren met jullie muziek? Dan is een eigen cd maken of beter gezegd zelf een audio flyer produceren het antwoord. Om bij Key Studio’s binnen te lopen, heb je helemaal geen platenlabel of bandmanager nodig. Alleen jezelf, je muziek en al je enthousiasme, met die ingrediënten kun je bij Key studio’s al je eigen cd opnemen. Wij zijn gespecialiseerd in professionele high end producties. Samen met jou bepalen wij hoe je de beste opnames krijgt voor de beste prijs.

Een CD opnemen bij Key Studio’s

Loop binnen bij Key Studio’s en je ziet dat deze muziekstudio met een totaal vloeroppervlak van 350m2 tot de grootste studiocomplexen van Nederland behoort. Bovendien heeft iedere ruimte een oorstrelende akoestiek, state-of-the-art opnameapparatuur en een duizelingwekkende collectie topmicrofoons, instrumenten en andere must haves voor het opnemen van je ultieme track. Je kunt dus eindeloos combineren met apparatuur, microfoons en aanwezige vleugel, hammond en rhodes. Bovendien nemen we de tijd voor je opname, sleutelen we mee aan je songwriting en ondersteunen we je zelfs bij het pluggen van je muziek bij diverse platenlabels en radiostations. Wij zijn van mening dat goede opnames staan of vallen bij een goede sfeer tijdens de opnames. We zijn er van overtuigd dat een goede sfeer en samenwerking terug te horen is in de opnames. In de studio’s van Key krijg je de ruimte om muziek te maken, te werken en te relaxen. Key Studio’s doet er alles aan om een fantastisch product te leveren!

GEAR

Over Mixing @
Key Studio’s

Heb jij geweldige songs maar geen mogelijkheid om ze professioneel te mixen? Stuur ons de songs in individuele tracks in WAV of AIFF bestanden en wij zorgen dat de songs geweldig klinken tegen een vaste lage prijs, ofwel tegen een flat fee! Wij zijn gespecialiseerd in professionele high end producties. Wij gebruiken daarvoor ons arsenaal van analoge high-end apparatuur.

Voordat wij gaan mixen bespreken wij op basis van referentie CD’s de beoogde mixrichting met onze klanten. Mixes van Key kenmerken zich door openheid, productionele creativiteit en kunnen zich meten aan hedendaagse standaarden van topproducties.

Classic Analog Processing

Het kloppend hart van onze studio is de Control Room. Een ambachtelijke studio, met de techniek van nu!

Wij hebben gekozen voor een hybride setup. Dus naast te gekke studio’s, een grote collectie microfoons en een super diversiteit aan apparatuur draaien wij volledig op Pro Tools en hebben wij klasse plug-ins. Je krijgt betaalbare producties met een maximale kwaliteit en flexibiliteit. De juiste akoestiek, microfoon en pre amp zorgen dat de signalen met fantastische muziekkwaliteit in Pro Tools opgenomen worden. Met onze moderne technieken kun je alle kanten op, van het strak editen van je muzieksessie tot het digitaal bewerken met veel plug-ins. Tijdens het mixen kun je ook kiezen tussen een hybrid-setup, analoge eq of compressoren. De ruimte in combinatie met de Dynaudio25 en de K&H Neumann referentie speakers zorgen voor een super aangename terugluistering. Je leest het, Key Studio’s haalt letterlijk alles uit je opname, inclusief dat magische beetje meer.

Over ons label

Key Records

Je hebt een te gekke song geschreven en zoek je een platform voor je song? Wij investeren in producties die raken en fans bereiken, dat is waar ons platenlabel Key Records voor staat!

Met alleen een top productie kom je er niet, hoe bereik je fans? Key Studio’s heeft sinds november 2017 een platenlabel; Key Records. Met dit label gaan wij op jacht naar Airplay op regionale en landelijke zenders. Ook kunnen wij je song bij meer dan 150 online muziek platforms beschikbaar maken (Spotify, iTunes, etc.).

Klinkt te mooi om waar te zijn? Mail je demo naar ons en wij gaan luisteren. Voor 2020 zijn wij nog op zoek naar een aantal te gekke singer/songwriters!

Wij brengen je song uit!

Artiesten contract

Door een artiesten contract aan te gaan spreken wij wederzijds vertrouwen uit in de samenwerking die we zullen hebben. Erg belangrijk omdat wij als label investeren in jouw als als artiest bij Key Records.

Wanneer je een artiestencontract aangaat teken je voor een aantal jaar je samenwerking met ons als label. Wij stellen altijd samen met jou het contract; een contract dat past bij de afspraken die wij maken. Wanneer dit contract is ondertekend geldt het contract tot de einddatum die is opgegeven vanuit de overeenkomst. Ieder jaar evalueren wij hoe het jaar is verlopen.

Ben jij artiest getekend door Key records? Dan heb je gratis toegang tot al onze songwriter camps.

Song Based Contract

Bij het kiezen van een song based contract brengen we één nummer uit dat staat aangegeven in het contract met de besproken verdelingen van rechten in percentages. De auteursrechten van het nummer blijven van de oorspronkelijke artiest en worden gedeeld na rato van investering met de personen die mee hebben geholpen in het proces van begin tot eindresultaat. Wanneer je hebt gekozen voor een song based contract kun je met jouw andere nummers doen wat je wilt bij andere labels.

Over Branding door

Key Records

Wat we nog meer voor je doen!

Personal Branding

Met alleen een toffe song kom je er niet. Wie ben je als artiest. Hoe uit jij je op social media? Wat is je eigen “huisstijl”? Wat is jouw verhaal, wij maken met jouw je biografie! Kortom credibility. Heel belangrijk hebben wij gemerkt om ook echt gedraaid te worden bij landelijke zenders. Heb je getekend bij Key Records? dan begeleiden wij je hiermee.

Artwork

Hoe zorg je ervoor dat je albumhoesje; de cover van je song opvalt tussen alle andere covers op bijvoorbeeld Spotify. Als Key Artiest maken wij voor jou per song een cover die bij jouw en je song past!

Spotify Page

Online is jouw Spotify pagina je beeldmerk. Als Key artiest maken wij voor jou een Spotify pagina die bij je past, compleet met biografie. Ook plaatsen wij als label jou song op je artiestenpagina.

Airplay genereren; Plugging

Om ervoor te zorgen dat jouw song wordt opgemerkt bij lokale omroepen en landelijke radiozenders bieden wij artiesten die bij ons hebben getekend onze Airplay diensten aan. Samen met jou maken wij een releaseplanning om ervoor te zorgen dat je song op het beste moment uit komt. Op ons Youtube kanaal plaatsen wij de song. Via Digipluggen bieden wij je song alle lokale en landelijke radiozenders aan. Tenslotte werken wij samen met Plugger Annerike van de Straat. Zij pitcht jouw song in Hilversum.

Waar we je mee kunnen helpen!

Management & Boekingen

Onze toegevoegde waarde is het uitbrengen van professionele producties en zo talent gehoord te laten worden. Heb je behoefte aan management en/of een boekingskantoor dan beschikken wij over een netwerk waar wij je aan kunnen koppelen.

Videoclip

Een videoclip helpt enorm bij het snel creëren van fans. Wij werken samen met professionals waarmee wij samen met jou een script maken dat matcht met je financiële middelen en een script dat bij de intentie van je lied past!